Karin van Soest (Zuyd Hogeschool): “Ons doel is nu: van zitcultuur naar beweegcultuur”

Vitaliteit van medewerkers is een belangrijk onderwerp binnen Zuyd Hogeschool. Daarom was het eigenlijk vanzelfsprekend om de #Pauzechallenge aan te gaan, zegt Karin van Soest, coördinator Preventiecentrum Gezondheid & Welbevinden van de hogeschool. 48 medewerkers deden meer en waren zeer enthousiast. Karin: “Ruim 90% van de deelnemers gaf aan Pausit graag te blijven gebruiken na de pilot.”  

Redenen genoeg om Karin een paar vragen te stellen over gezond werken bij Zuyd Hogeschool en haar ervaringen met de #Pauzechallenge.

Hoe belangrijk is de gezondheid van medewerkers binnen Zuyd Hogeschool?

Karin: “Wij hebben een uitgebreid vitaliteitsprogramma dat aansluit op de wensen van onze medewerkers en waarbij veel te kiezen is. Met enige regelmaat attenderen leidinggevenden hun collega’s op de mogelijkheden die de hogeschool biedt als het gaat om gezond werken.

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan de #Pauzechallenge?

“Tijdens de pandemie merkten wij dat veel mensen continue klachten hadden door gebrek aan pauzes en beweging. Een enthousiast gesprek met Jens Hommen van Pausit resulteerde in onze deelname aan de #Pauzechallenge. Onze vraag en het consistente Pausit-verhaal kwamen op het juiste moment samen.”

Hoe hebben jullie de #Pauzechallenge vormgegeven?

“Samen met Pausit hebben wij een enthousiaste instructiefilm opgenomen. Hierin legden wij uit waarom pauzeren en regelmatig bewegen op de werkplek zo belangrijk is. Ook lieten wij zien hoe medewerkers Pausit succesvol in konden zetten tijdens deze uitdaging om drie weken lang elke dag te bewegen. Na de #Pauzechallenge kregen wij een digitale vragenlijst. De uitkomst was zeer geslaagd! Van de 48 deelnemers kreeg Pausit een gemiddeld cijfer van 4,23 op een 5-puntenschaal. Ruim 90% van de deelnemers gaf aan Pausit graag te blijven gebruiken na de pilot.” 

Wat was de leukste reactie die jullie uit de organisatie kregen op de #Pauzechallenge?

“Ik kreeg heel veel mailtjes van gebruikers die hun collega’s hebben besmet, waardoor de testgroep steeds groter werd. Na de levering van nieuwe laptops kreeg ik opnieuw mailtjes van collega’s met het verzoek om Pausit opnieuw te mogen installeren. Ik maak daaruit op dat Pausit kennelijk iets doet in de sociale omgeving.”

Wat is binnen Zuyd Hogeschool bereikt dankzij de #Pauzechallenge?

“Deze pilot heeft duidelijk resultaat opgeleverd. Medewerkers zijn zich meer bewust van het vele zitten gedurende de dag. Zij hebben door dat zij meer moeten bewegen en af en toe moeten pauzeren om even af te schakelen. Ons doel binnen Zuyd Hogeschool is nu: Van zitcultuur naar beweegcultuur.”

Jens Hommen (Pausit Benelux) over de samenwerking met Zuyd Hogeschool

“Het was erg leuk om gezamenlijk op te trekken en een bijdrage te mogen leveren om meer beweging binnen de hogeschool te stimuleren. Inmiddels heeft Zuyd Hogeschool een akkoord gegeven om Pausit actief in te zetten voor alle medewerkers. Voor mij is dat enorm dankbaar nieuws natuurlijk. Ik kijk uit naar deze samenwerking.”  

Ook interesse om met jouw organisatie een #pauzechallengde te doen? Klik HIER voor meer informatie.