Wat gebeurt er tijdens een dag met eentonig werk?

We zitten teveel en bewegen te weinig. Ons lichaam is niet gebouwd voor dit vele zitten. Gevolg hiervan is een toename van gezondheidsrisico’s. (Hoger opgeleiden) Volwassenen in Nederland zitten gemiddeld tien uur per dag. Kleine aanpassingen in dit gedrag kunnen groot effect hebben. Recent onderzoek claimt dat één minuut beweging een groot verschil maakt tegen het en eentonige werk en zitten. Pausit helpt!

Wat zijn de risico’s van eentonig werk?

  1. Langzamere spijsvertering: Als je gaat zitten, wordt je maag samengedrukt en vertraagt je spijsvertering. Kort zitten is geen gevaar, maar kent vervelende bijeffecten zoals tragere spijsvertering. Gevolg constipatie, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.
  2. Slechtere houding: Je wervels worden verkeerd belast als je lang zit, omdat ze gemaakt zijn om zich aan te passen aan lichaamsbewegingen. Hierdoor verliezen de wervels flexibiliteit en neemt het risico op het ontwikkelen van hernia’s toe. Andere veelvoorkomende problemen zijn dat je pijn krijgt in de schouders, nek en rug als je een slechte houding hebt.
  3. Zwakkere spieren: Als je beweegt en beweegt, activeer je je spieren, waardoor je lichaam en je spieren sterker worden. Als je gaat zitten, worden je spieren helemaal niet geactiveerd, waardoor ze zwak worden. Je hoeft niet een hele sportschool te runnen om het verschil te maken, het is genoeg om een ​​beetje meer beweging te krijgen in het dagelijks leven!

Hoe vaak per dag een Pausit work-out?

Het pauzeprogramma van Pausit helpt herinneren als het tijd is om te bewegen. Bewegen is altijd beter dan niet bewegen, ongeacht de duur. Neem minimaal drie keer per dag een pauze om de nodige pauzes in het werk te krijgen. Het is niet moeilijker dan dat!

Wil je gratis proefversie van Pausit uitproberen?

Wil je de Pauze software vrijblijvend uitproberen?

Je krijgt toegang tot het gehele programma met alle functies voor een afgesproken periode. Wordt onderdeel van onze tevreden klanten! Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.