3 oefeningen tegen rugpijn

3 oefeningen tegen rugpijn

Als je veel zittend werk doet en weinig beweging hebt in het dagelijks leven, loop je het risico om stijf te worden en rugpijn te krijgen. De rug is een van de meest kwetsbare delen van het lichaam als je een baan hebt waarbij je veel zit. Langdurig uit te roulatie zijn, is zeker niet iets wat je wil. Het nemen van regelmatige pauzes gedurende de dag en het uitvoeren van een goede oefeningen is dus een effectieve manier om dit te voorkomen.

Wil jij ook voorkomen dat je klachten krijgt of juist van je klachten afkomen? Met de onderstaande oefeningen stimuleren wij de rug, krijg je meer doorbloeding en voel je je prettiger:

Rugoefeningen:

Oefening 1. Ga staan. Doe je handen op je heupen en beweeg repeterend je heupen zijwaarts. (links naar rechts en andersom)

Oefening 2. Ga staan. Kruis je benen, leun naar voren en probeer je voeten te bereiken met je handen. Houdt dit een tijdje vast.

Oefening 3. Ga staan. Strek de rechter- en linkerarm afwisselend schuin over het hoofd en “pluk denkbeeldige appels”.

Wij raden je aan 3 – 4 sets pauzeoefeningen per dag te doen. Het gaat niet om de duur, maar om de regelmatige frequentie ervan. Ongeveer 2 minuten per sessie kan al voldoende zijn.

Probeer GRATIS het pauzeprogramma Pausit en voorkom rugpijn

We hebben een pauzeprogramma ontwikkeld dat werkt als een digitale personal trainer, die rechtstreeks jou begeleidt op de computer. Met het Pausit pauzeprogramma krijg je op de door jou gekozen tijden een herinnering op de computer. Op die manier hoef je niet zelf te onthouden wanneer het tijd is om te pauzeren of welke oefeningen goed voor jou zijn. Voor elke dag van de week kan je zelf een schema maken. Door een aantal keer per dag de virtuele “Pausit sportschool” binnen te lopen krijg je weer energie! Pauzegym van Pausit is een uitermate slimme manier om meer beweging in het dagelijks leven te krijgen met ergonomische oefeningen tijdens de werkdag.

Voor wie is Pausit geschikt?

De Pausit sportschool is perfect voor iedereen met zittend werk, statische en/of herhalende taken. Ongeacht leeftijd of beroep, je kunt specifieke oefeningen doen die precies bij jou passen, omdat je de lichaamsdelen en spieren kunt instellen waarop je je wilt concentreren of juist bepaalde lichaamsdelen wilt vermijden. Tegenwoordig wordt Pausit dagelijks gebruikt door meer dan 130.000 mensen in diverse landen en in alle soorten industrieën. Bovendien werkt het even goed voor een ZZP’er als ook bij een grote organisatie. Als het bedrijf uitbreidt, is het eenvoudig om meer gebruikers toe te voegen of gebruikers te verwijderen als je dat wilt.

Kan ik Pausit ook krijgen?

Pausit gratis uitproberen?

Als je GRATIS het pauzeprogramma wilt uitproberen, kun je het programma testen voor een afgesproken proefperiode.

Live videodemonstratie?

Natuurlijk is het ook mogelijk om een live afspraak te plannen voor een demonstratie via Zoom of Microsoft Teams. Hiermee krijgen jij en je team een compleet beeld van wat de mogelijkheden zijn om Pausit succesvol in jouw organisatie te positioneren. De host neemt je mee langs de instelmogelijkheden, toepassingen en voordelen van gymnastiek op de (thuis-) werkplek.  

Wil je GRATIS het pauzeprogramma uitproberen of een live videomeeting? Neem contact op