BEWEEG OP DE THUISWERKPLEK EN VOORKOM (LANGDURIGE) KLACHTEN

TNO geeft in het artikel “HOE BLIJF JE VITAAL EN FIT BIJ HET THUISWERKEN” op 30 maart in 4 eenvoudige basisprincipes aan hoe je zo goed mogelijk kan thuiswerken. Onderstaand een extra toelichting op het doorbreken van de bewegingsarmoede en het kiezen van geplande ontspanningsmomenten.

Dat het een uitdaging is om op een ‘niet ergonomische’ thuiswerkplek een gelijkwaardige prestatie te leveren als op kantoor daarover zullen velen het eens zijn. Degenen die hier nog over twijfelen, zullen de komende weken waarschijnlijk veranderen van mening. De coronastress en minder beweging zal een aanslag zijn op je lichaam, zowel fysiek als mentaal.

Veel bedrijven nemen maatregelen, zoals het ophalen van de kantoorstoel, tips over boeken plaatsen onder de laptop en een extra toetsenbord of muis. Er zijn ook mensen die wel een ergonomische thuiswerkplek hebben, deze plek wordt in veel gevallen geconfisqueerd door partner of kinderen. 

De misvatting dat een ergonomische stoel of een goed bureau alleen het verschil maakt, kan elke fysiotherapeut goed weerleggen. Het is een gebrek aan beweging dat de grootste schade veroorzaakt. Een wetenschappelijk onderzoek van Braz J Phys Ther, uit 2018 toont aan dat stretchoefeningen op lange termijn het meest effectief zijn.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28939263

Pausit oprichter Niklas Palmer, chiropractor in Örebro, Zweden kreeg veel patiënten in zijn praktijk met klachten in nek, rug en schouders veelal door langdurig zittend werk. Het meegeven van papiertjes met daarop oefeningen leidde niet tot het gewenste effect, immers de oefeningen werden moeilijk onthouden. Dat was het moment dat hij Pausit ontwikkelde, met hulp van een deskundig medisch team. Pausit is een oplossing die mensen helpt oefeningen na te doen, die ervoor zorgt dat de klachten afnemen. (Tip 3 van het TNO basisprincipe ‘Plan momenten van ontspanning’)

Inmiddels is Pausit in 10 jaar tijd een begrip bij ruim 130.000 dagelijkse gebruikers. Of het nu gaat om een traditionele werkplek, een moderne kantoortuin, vergaderruimte of productieomgeving, overal wordt Pausit inmiddels ingezet.

Pausit staat voor korte simpele oefeningen met grote impact. Algemeen of bij specifieke probleemgebieden? Pausit helpt. Tip 4 van het basisprincipe ‘Zorg voor afwisseling en voldoende beweging’ van TNO sluit hier dus uitstekend op aan.

Ervaar je bij jezelf of bij iemand in jouw organisatie fysieke of mentale klachten, neem dan contact op om Pausit GRATIS uit te proberen!