Hoe voel jij je na een gemiddelde werkdag?

Last van een stijve nek of een pijn in je rug of schouders, misschien zelfs zenuwklachten in je hand /armen of hoofdpijn? 

Heb jij een zittend beroep en maak jij de nodige uren achter je beeldscherm? Dan zal het bovenstaande wellicht herkenbaar voor je zijn. Dit soort klachten zijn relatief makkelijk te voorkomen.

Meer dan de helft van de beroepsbevolking werkt het grootste deel van de dag zittend achter een beeldscherm. De meest voorkomende problemen in het lichaam nestelen zich in de nek, rug, schouders en armen. En het zijn ook de klachten van deze lichaamsdelen die leiden tot het meeste ziekteverzuim.

Hoe ontstaan deze klachten?

Langdurige en statische spiercontractie, die optreedt wanneer u stil zit, vermindert uw bloedcirculatie. Dit maakt op zijn beurt de spieren moe en leidt tot pijn en kramp.

Hoe kan ik dit voorkomen?

Deze problemen worden vaak pas opgemerkt als ze er al zijn. Maar het zou natuurlijk een stuk prettiger zijn om dit te voorkomen. Met regelmatige pauzes en meer beweging tijdens de werkdag kunnen deze klachten voorkomen worden en ziekteverzuim worden vermeden. Simpele oefeningen voorkomen vermoeide en pijnlijke spieren en verhogen je bloedcirculatie.

Korte pauze met geweldige effecten

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat regelmatig bewegen tijdens werktijd het ziekteverzuim verlaagt en het welzijn van werknemers vergroot. Maar je hoeft dus echt niet tijdens je lunchpauze naar de sportschool om lief te zijn voor je lichaam. Met behulp van onze digitale oefeningen uit Zweden, kom je gemakkelijk in beweging tijdens je werkdag. Pausit is een personal trainer die herinnert om te bewegen op je computer en begeleidt met meer dan 100 fysieke en mentale oefeningen. Een paar minuten per keer maakt een groot verschil. Kies welke probleemgebieden je wil aanpakken en stel een tijd in waarop dit het meest nodig is.

Gratis proefperiode

Krijg toegang tot alle functies met een gratis proefversie van Pausit. Probeer proefversie nu en doe jezelf een ​​plezier. Het is tijd om afscheid te nemen van die vervelende klachten!