Jens Hommen op bezoek bij Niklas Palmér, kinesioloog en oprichter van Pausit

Niklas Palmér leidde een kliniek en had veel bedrijven als klanten. Hij merkte dat veel medewerkers van deze bedrijven steeds weer bij hem terugkwamen met dezelfde problemen. Blessures als gevolg van de ergonomie van de werkplek. Met als doel deze mensen te helpen, richtte de kinesioloog en osteopaat in 2006 Pausit, het bewegingsprogramma voor achter de computer, op.

Niklas Palmér (L) en Jens Hommen (R)

Niklas gaf zijn klanten tips en advies over oefeningen en tekende eenvoudige stokfiguren om de bewegingen uit te leggen. Na verloop van tijd groeide het idee dat hij een beter hulpmiddel wilde ontwikkelen om de klanten te helpen deze blessures te voorkomen. Het idee van Pausit begon vorm te krijgen.

Niklas ging eerst naar Inkubera, een instelling voor startende bedrijven. Hier kreeg hij hulp bij het analyseren van de markt en het opzetten van het bewegingsprogramma. Niklas: “Wij hebben onder andere een onderzoek uitgevoerd, waarin wij bedrijven vroegen om te beschrijven wat belangrijk was voor hen en hun werknemers. Al snel bleek dat de mogelijkheid om oefeningen aan te passen aan het individu en een goede herinneringsfunctie de belangrijkste dingen waren, waaraan behoefte was.”

Pausit is gebouwd op basis van de voorkeuren van bedrijven, De eerste versie van het bewegingsprogramma voor achter de computer is in mei 2008 gelanceerd. “Onze eerste klanten waren de gemeente Norrköping en Statistics Sweden. Beide gemeenten waren zeer tevreden met het programma en zijn nog steeds tevreden gebruikers van Pausit”, blikt Niklas terug.

Inmiddels heeft Pausit vele honderden klanten. Dagelijks oefenen ruim 150.000 gebruikers met het programma. De komende jaren wil Niklas Pausit verder doorontwikkelen waarbij plezier, gebruikersgemak en preventie de focus zal krijgen.

De tip van Niklas voor om de coronacris gezond door te komen? “Blijf vooral regelmatig bewegen!”, luidt zijn advies. “Probeer regelmatig te wandelen, te sporten en niet te lang aaneengesloten achter je bureau te zitten. Het slim plannen en doen van je digitale oefeningen van Pausit kan je dagelijkse welbevinden behoorlijk positief verbeteren.”

Hoe kan ik Pausit gratis uitproberen?

Als je GRATIS het pauzeprogramma wilt uitproberen, kun je het programma testen voor een afgesproken proefperiode.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een afspraak te plannen voor een live videodemonstratie of een webinar via: www.pausit.nl/webinar

Wil je het Pauze oefeningen programma uitproberen? Neem contact op