John Verploegen (Gemeente Beuningen): “Onze medewerkers zijn zeer positief over Pausit”

John Verploegen, medewerker Arbo & Preventie gemeente Beuningen, merkt dat de gebruikers binnen het gemeentehuis enthousiast zijn over Pausit. “Wij hebben in de zomer van vorig jaar kennisgemaakt met Pausit via een proefabonnement. Meteen hoorde ik heel veel positieve reacties over het programma van onze medewerkers. Een aantal van hen gaf aan dat sinds zij Pausit gebruiken minder klachten hebben.”

Chi Nen Qigong

De gebruikers zijn vooral te spreken over de kwaliteit van de oefeningen die de pauzesoftware biedt, weet John uit de reacties. “Wij hadden eerder een docent die wekelijks met vijftien medewerkers Chi Neng Qigong-oefeningen deed. Een aantal oefeningen volgens deze methodiek vinden zij nu terug in Pausit”, vertelt hij.

Gebruikersvriendelijk

Verder vinden medewerkers het programma gemakkelijk in te stellen en gebruikersvriendelijk volgens hem. “Zo is het mogelijk om de oefeningen even uit te stellen als het niet uitkomt. Bijvoorbeeld omdat je in bespreking bent”, legt hij uit.

Verbetering

Het was nog even spannend of Pausit na het aflopen van het proefabonnement kon blijven, blikt John terug. “Wij hadden hier eerst geen budget voor, maar hoorden van onze medewerkers dat zij erg teleurgesteld zouden zijn als het programma zou verdwijnen”, licht hij toe. Deze reacties heeft hij meegenomen bij het opstellen van de gemeentelijke risico-inventarisatie en -evaluatie. John: “Een van de aandachtspunten bij deze inventarisatie was dat mensen lang achter het scherm werken. Het risico dat zij daardoor lichamelijke klachten ontwikkelen is groot. Wij hebben daarop als werkgroep Vitaliteit besloten om geld vrij te maken voor de licentie van Pausit. Wij zien het programma echt als een verbetering.”

Evaluatie

Het komende jaar zal John Verploegen het gebruik van Pausit monitoren. “Aan de hand van die analyse, beslissen wij of we de licentie moeten uitbreiden of inperken. Gelukkig is de abonnementsvorm van Pausit daar ook flexibel in.”