Karin (Docent Avans Hogeschool) over Pausit, “de afwisseling van de Pausit oefeningen vind ik geweldig”

“Daar zat ik dan, achter een klein bureau…..

“Pausit? Ik had er nog nooit van gehoord. Pas toen ik met nek- en schouderklachten bij Avans Health Services aanklopte, werd het me duidelijk dat het een app is die je stimuleert om oefeningen te doen. Een poppetje dat de oefeningen voordoet, heel makkelijk. Uiteindelijk kreeg ik zo veel klachten dat ik bij een osteopaat belandde, in de hoop dat ik van mijn nek- en schouderklachten en inmiddels ook spanningshoofdpijn afkwam.”

De hele dag in je laptop
“Niet verwonderlijk dat ik klachten krijg, als ik bedenk dat ik de hele dag met mijn hoofd in mijn laptop zit. De eerste maanden van de coronacrisis gingen nog wel. Maar daarna begon het. Veel overleggen via Teams, soms hele dagen lang. Dat was ik niet gewend. Normaal loop je dan nog wel van vergaderruimte naar vergaderruimte. Dat viel weg. En nu is er alleen nog maar dat scherm. Dat is niet helemaal mijn ding.”Wat ben je aan het doen
“Nu start ik de ochtend met oefeningen via Pausit. Dat begint vroeg, want mijn man komt dan altijd net terug van het wegbrengen van ons dochtertje naar school. In het begin vroeg hij zich wel af wat ik aan het doen was. Ik ben er gewoon mee gestart en heb de standaardinstellingen laten staan, maar nu ik zo met jou praat, heb ik de taal in ieder geval al naar het Nederlands gezet.”

Goed bezig
“Het lukt me lang niet altijd om de oefeningen 3 keer per dag te doen. En zeker niet elke dag. Maar dat heeft voornamelijk te maken met de tijdstippen. Bijvoorbeeld als ik in overleg zit. Soms pak ik na het overleg de oefeningen weer op, onder het mom dat ik goed bezig ben.”

Rek en strek

“Ik vind het fijn dat het relatief korte oefeningen zijn. De afwisseling is geweldig, alleen zou ik wel meer de focus willen op rek- en strekoefeningen. Zeker omdat ik er daar meer baat bij heb. Sommige oefeningen hoeven voor mij echt niet, zoals ademhalingsoefeningen. Die ken ik zo onderhand wel, daar ben ik mezelf heel bewust van. Maar ik begrijp nu dat ik mijn voorkeur ook kan instellen, dat heb ik nu dus gelijk al gedaan. Sommige oefeningen vind ik heel goed, dan verbaast het me om te merken dat ik daar ook spieren heb zitten.”

Baat het niet, dan schaadt het niet
“Hardlopen, wandelen, ik doe het allemaal. Ik zit dus niet stil. Maar dat is wat anders dan oefeningen specifiek voor mijn nek, rug en schouders. Daarom zou ik iedereen aanraden de Pausit-app te installeren, baat het niet dan schaadt het niet. Bovendien word je op een hele vriendelijke en korte manier bewust gemaakt van je eigen houding. En kom je daar even los van.”

Ben jij nieuwsgierig wat Pausit, net als bij Avans Hogeschool voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende proefversie aan en ga aan de slag met een groepje testgebruikers.

Wil jij Pausit vrijblijvend uitproberen? Neem contact op