Pausit als ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek.

We vroegen Jens Hommen (exclusief partner van Pausit in de Benelux) in een kort interview waarom:

Wat heb jij zelf met het onderwerp vitaliteit? 
Met een achtergrond in sales en marketing bij diverse grotere organisaties heb ik altijd affiniteit gehad met vitaliteit en ICT. Voor mijzelf merkte ik dat een ongezondere levensstijl in mijn jonge volwassen jaren één op één impact had op klachten met regelmatig ziekteverzuim tot gevolg. Toen een vriend mij spiegelde vanwege mijn toegenomen kilootjes, ging de knop rigoureus om. Wellicht wat te fanatiek en misschien wel extrinsiek gestart, maar desondanks binnen 3 maanden 20 kilo lichter. Noem het overdreven, maar het deed mij wel beseffen dat je op basis van wilskracht een heleboel kan bereiken. Waar sporten destijds mijn grootste motivator was, kreeg ik ook steeds meer plezier in het vinden van een juist balans tussen gezonde voeding en af en toe een drankje.

Wat doe jij om je eigen vitaliteit te vergroten?
Vitaliteit is voor mij keuzes maken die passen bij een gezonde levensstijl. Nee durven zeggen, regelmatig bewegen (3x per week Squash en 2x personal training), maar ook af en toe een uitlaatklep in de vorm van een hapje en drankje. Ook laat ik mijzelf graag coachen, om gemaakte keuzes beter te analyseren. Onlangs heb ik een zelfleiderschapstraject afgerond om mezelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal uit te dagen. Gevolg, meer inzicht in zaken waar ik tot dat moment niet in staat was om ze te doorgronden.

Waarom doe je mee met de Nationale Vitaliteitsweek?
Vorig jaar heb ik als sponsor een grote universiteit enthousiast mogen maken om met Pausit aan de slag te gaan. In de samenwerking met de organisatie van de Nationale Vitaliteitsweek herkende ik dezelfde ambitie, namelijk werkend Nederland gezonder en maken.

Wat ga je precies doen?  
Tijdens de Nationale vitaliteitsweek bieden wij organisaties de mogelijkheid om drie weken vrijblijvend Pausit uit te proberen (team of zelfstandig) om te ervaren hoe het bevalt. Uiteraard verzorgen wij een kick-off webinar en een enquête aan het eind, die het makkelijk maakt om het enthousiasme te peilen. Schrijf je hier vrijblijvend in. Benieuwd naar Pausit? Meld je vrijblijvend voor het webinar “Gezond en fit op de hybride werkplek met Pausitgymnastiek”.

Wat wil je als boodschap aan (werkend) Nederland meegeven?
Waar we ons leven enerzijds vereenvoudigen met automatisering (zoals automatische stofzuigers, domotica en andere gemaksoplossingen), creëren we anderzijds een nieuwe uitdaging. We gaan steeds minder bewegen gedurende de dag en hierdoor ontwikkelen mensen fysieke en mentale klachten. Klachten die niet te voorkomen zijn met 3x per week sporten. Zelf ben ik altijd het type geweest dat ’s ochtends mijn laptop openklapte om vervolgens uren aaneengesloten te blijven werken zonder te bewegen om daarna in de auto te stappen om vervolgens deze zitmarathon af te ronden met een avondje netflixen. Gevolg, een aantal weken later naar de fysio met nek, rug en schouderklachten. Pausit helpt je te herinneren om weer te bewegen en begeleidt je met simpele en effectieve fysieke en mentale oefeningen op de werkplek. Bewegen moet fun zijn en Pausit draagt hier volgens mij aan bij. Voor organisaties een juiste tool om het belang van het regelmatig pauzeren aan te stippen.