Bewegingsprogramma

Pausit bewegingsprogramma helpt onze organisatie om meer te bewegen

Afgelopen jaar koos Gemeente Hilversum voor het bewegingsprogramma Pausit. Arbo- & vitaliteitscoördinator Jojan Veele vertelt in een interview met Jens Hommen (Pausit Benelux) waarom.

“Sinds maart 2020 zijn wij net als alle andere organisaties verplicht thuis aan het werken. Een pittige tijd, maar we zijn druk bezig om onze inwoners en ook collega’s te ondersteunen met de juiste voorzieningen.

Vanaf het begin van de pandemie hebben we gelijk een portaal ingericht om iedereen te voorzien van de juiste middelen, tips gegeven, filmpjes gemaakt over werkplekinrichting en met name aandacht gegeven met betrekking tot gedrag. Daarnaast hebben wij workshops aangeboden van een ergotherapeut, wekelijks aandacht voor vitaliteit in de nieuwsbrief en uiteraard gestart met Pausit in april 2020.

Voor Covid-19 waren we al in gesprek om Pausit aan te schaffen, echter de pandemie bracht de boel in versnelling. Met Pausit bewegingsprogramma bieden wij onze medewerkers een instrument om hen begeleidt in beweging te houden, dit als onderdeel van een groter pakket aan maatregelen.

Het voordeel van oefenen met Pausit zit hem in de bewustwording om meer te bewegen en te voorkomen om door te werken.

Na een wat rommelige start vanuit onze kant, kregen wij al snel hele leuke reacties. De leukste vond ik die van een collega van publiekszaken die aangaf wel 10 oefeningen per uur te doen.

De uitrol van Pausit ging supersnel, echter het is wel belangrijk om vanaf het begin ICT erbij te betrekken geeft Jojan aan. Dus mijn tip is om iedereen die nodig is een onderdeel te maken van het proces. De pilot in het voorjaar van 2020 heeft voor ons het vertrouwen gegeven dat Pausit aansloot op hetgeen wij nodig hadden, waardoor wij tijdens de start van Corona snel konden schakelen”.

Jojan besluit het interview met het grappige verzoek om (na interne reacties) in Pausit een personal trainer te ontwikkelen die op Jojan lijkt.

Inmiddels heeft de Gemeente Hilversum de samenwerking verlengt in 2021.

Ben jij nieuwsgierig wat Pausit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende proefversie aan en ga aan de slag met een groepje testgebruikers.

Wil jij Pausit vrijblijvend uitproberen? Neem contact op