Pausit past in ons gezondheidsbeleid

Rijksuniversiteit Groningen koos onlangs voor bewegingsprogramma Pausit. Beleidsmedewerker Hannah Meijer vertelt graag waarom.

“De keuze voor Pausit past in ons gezondheidsbeleid dat we graag meer willen richten op preventie van verzuim. Voor zowel medewerkers als de organisatie zelf levert dit voordelen op. Als universiteit konden wij op dit vlak nog geen ondersteuning aan onze medewerkers bieden, terwijl juist nu bijna iedereen het werk vanuit huis doet hier extra behoefte aan is.”

Iedereen kan Pausit instellen naar eigen wens en daarom biedt het programma volgens Hannah Meijer voor elk wat wils. “Het is gemakkelijk in gebruik en biedt bijvoorbeeld de bedrijfsfysiotherapeut de mogelijkheid om specifieke oefeningen af te stemmen met de medewerkers. Dat is voor zowel de gebruiker als de organisatie waardevol.”

De beleidsmedewerker van de RUG verwacht dat thuiswerken na Corona absoluut vaker dan voorheen zal gebeuren. “Het is voor veel van onze medewerkers goed mogelijk. Wij zijn bezig dat voor onze organisatie zo goed mogelijk in te richten. De vraag hoe je verbinding houdt binnen teams en afdelingen speelt daarbij wel een grote rol, net als welke extra voorzieningen er voor thuiswerken beschikbaar moeten zijn.”