Thuiswerkers willen ook na corona thuis blijven werken

Eind 2020 werkte bijna de helft van de werknemers thuis. Thuiswerken is dan ook een van de meest getroffen COVID-19 maatregelen op het werk. Bijna 1 op de 4 werknemers geeft aan ook na de pandemie grotendeels vanuit huis te willen werken.

Fontys betaalt 20 miljoen voor TNO-gebouw

De arbeidsomstandigheden van thuiswerkers zijn nog niet ideaal: 45% van de thuiswerkers heeft behoefte aan extra middelen voor een goede werkplek. Daarnaast zijn thuiswerkers nog meer gaan zitten. Bijna 90% zit minstens 6 uur per dag achter een beeldscherm, gemiddeld bijna 8 uur per dag. Ook in de vrije tijd zitten thuiswerkers nog eens 5 uur, een uur en driekwartier meer dan eind 2019 en driekwartier meer dan van de zomer, zo blijkt uit onderzoek van TNO.

“Dit is niet goed voor je gezondheid”, stelt Jens Hommen van Pausit Benelux. “Regelmatig bewegen op de werkplek zorgt voor een betere doorbloeding en daardoor minder fysieke klachten. Met Pausit kunnen werkgevers het voor hun medewerkers gemakkelijker maken om tussen het werk door voldoende te bewegen. 43 procent van de deelnemers wil na de coronacrisis thuiswerken combineren met werken op locatie. Juist voor hen is een bewegingsprogramma op hun computer een uitkomst, want waar zij ook zijn: met Pausit kunnen zij altijd hun oefeningen doen.”

Lees hier het onderzoek van TNO.

Hoe kan ik Pausit gratis uitproberen?

Als je GRATIS het pauzeprogramma wilt uitproberen, kun je het programma testen voor een afgesproken proefperiode.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een afspraak te plannen voor een live videodemonstratie of een webinar.

Wil je het Pauze oefeningen programma uitproberen? Neem contact op