fysieke klachten

Veel zittend werk en regelmatig fysieke klachten?

Veel mensen hebben regelmatig pijn in het lichaam na een lange werkdag. De meest voorkomende klachten zijn pijn en stijfheid in de nek, schouders en rug. Misschien heb je wel eens gehoord van de muisarm of de tabletnek? In dit bericht informeren wij  je over de gezondheidsvoordelen van bewegen tijdens de werkdag.

Schadelijke effecten van zittend werk

Veel hedendaagse beroepen worden grotendeels zittend voor een beeldscherm uitgevoerd. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom we in het dagelijks leven steeds minder bewegen: vier op de tien mannen bewegen nauwelijks tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Bij vrouwen blijkt dit zelfs zeven op de tien te zijn. Dit blijkt uit een enquête die Avonova Occupational Health Care uit Zweden heeft gehouden onder een testgroep van 30.000 mensen. Ons lichaam is niet gebouwd voor zoveel eentonig werk, dat brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar maak je geen zorgen, het is makkelijk aan te passen. Een beetje training voorkomt al snel een groot deel van deze gezondheidsrisico’s. In feite is slechts een training van één minuut voldoende om een verschil te maken op het lichaam.

Positieve effecten van oefeningen tijdens werkuren

Er zijn verschillende studies die aantonen dat lichaamsbeweging en beweging tijdens werkuren het ziekteverzuim verminderen en het welzijn van werknemers verhogen. Met behulp van pauzegymnastiek krijg je gemakkelijk beweging tijdens de werkdag! Door het pauze programma van Pausit op de werkplek te gebruiken, krijgt u regelmatig herinneringen wanneer het tijd is om in beweging te komen. Doe Pausit minimaal drie keer per dag om de noodzakelijke pauzes in het werk te krijgen. Kan het nog eenvoudiger?

Hoe kan ik Pausit gratis uitproberen?

Als je GRATIS het pauzeprogramma wilt uitproberen, kun je het programma testen voor een afgesproken proefperiode.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een live afspraak te plannen voor een demonstratie via Zoom of Microsoft Teams. Hiermee krijgen jij en je team een compleet beeld van wat de mogelijkheden zijn om Pausit succesvol in jouw organisatie te positioneren. Wij nemen je mee langs de instelmogelijkheden, toepassingen en voordelen van gymnastiek op de (thuis-) werkplek.  

Wil je het Pauze oefeningen programma uitproberen? Neem contact op