pauzebeleid

Waarom het nemen van pauze jouw organisatie geld oplevert

Voorkom klachten door het doen van pauze oefeningen op het werk

Het menselijk lichaam is gemaakt voor fysieke activiteiten. Helaas werkt tegenwoordig meer dan de helft van de mensen zittend voor een beeldscherm. Als je lichaam niet voldoende beweging krijgt, neemt het risico op ongemakken en ziektes toe. Gevolg is dat organisaties tegen hoge verzuimkosten aanlopen. Een goede manier om dit te voorkomen, is door een actief pauzebeleid aan uw medewerkers aan te bieden. Met Pausit wordt het gemakkelijk om deze noodzakelijke pauzes te krijgen tijdens de werkdag.

3 voordelen van een pauze op het werk

1. Verhoogt het welzijn van werknemers

In de huidige samenleving vindt er veel werk achter de computer plaats, waarvan het merendeel zonder pauzes. De eentonige en beperkte bewegingen hierbij geven het lichaam een ​​langdurige belasting. Wellicht heb jezelf ook al eens pijn in je nek, schouders of armen gehad na een lange dag achter het scherm. Wanneer je dit niet aanpakt, verhoog je het risico op gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en stressgevoeligheid. Het risico neemt nog meer toe in de huidige situatie wanneer we veel thuiswerken onder slechte ergonomische omstandigheden.

2. De medewerker kan efficiënter werken

Met een verhoogd welzijn neemt de productiviteit toe. Het Pauze programma van Pausit kan worden gebruikt als hulpmiddel om de motivatie van het team te vergroten en een ludieke gezamenlijke activiteit te hebben.

3. Pauze oefeningen op het werk voorkomt blessures die kunnen leiden tot ziekteverzuim

Problemen met nek, schouders en rug zijn een van de meest voorkomende oorzaken van ziekteverzuim. Samen met psychische aandoeningen zorgen ze voor het grootste deel van het ziekteverzuim in Nederland. Voor een werkgever betekent dit onder meer hoge kosten als een werknemer door ziekte afwezig is. Ondanks dat de statistieken negatief zijn, is er een positieve kant aan het verhaal – het kan worden voorkomen! Door op het werk ‘pauze gymnastiek’ van Pausit te doen, doorbreek je de statische repetitieve bewegingen, gevolg is een snelle afname van gezondheidsproblemen. Daarom hebben wij deze 3 voordelen opgesomd om uw werknemers te motiveren om regelmatig te pauzeren.

Nieuwsgierig wat Pausit voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je meer beweging en minder klachten? Je kunt nu het Pausit pauzeprogramma gratis testen. Neem vandaag nog contact op voor de proefversie en voorkom klachten en doe pauze oefeningen op het werk van Pausit.