Weg met die afterdinner dip: laat beweging je energie geven!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt net heerlijk gegeten en ineens voel je je moe en lusteloos. Dit wordt ook wel de afterdinner dip genoemd en het kan behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig is er een simpele oplossing om deze dip te bestrijden: beweging!

Het is wetenschappelijk bewezen dat beweging ons lichaam en onze geest stimuleert. Door na het eten te bewegen, krijg je meer energie en voel je je fitter. Je hoeft niet meteen een intensieve work-out te doen, het doen van oefeningen of een wandeling van 20 minuten is al voldoende om je bloedsomloop te stimuleren en je geest op te frissen.

Bovendien heeft beweging nog vele andere voordelen. Het vermindert stress, verbetert je humeur en kan zelfs helpen bij het voorkomen van ziektes. Door regelmatig te bewegen, voel je je niet alleen beter op korte termijn, maar je investeert ook in je gezondheid op lange termijn.

Er zijn echt oefeningen die werken. Probeer het zelf!

Een, twee, drie, oefenen!

1. Sta op en denk eraan om je rug recht te houden. Breng afwisselend de knieën naar de tegenovergestelde elleboog. Herhaal de oefening minimaal 20 seconden of zo lang als je wilt.

2. Sta op en vergeet niet om je rug recht te houden. Buig je hoofd zijwaarts. Kantel vervolgens je hoofd voorzichtig afwisselend naar achteren en naar voren. Herhaal de oefening minimaal 20 seconden of zo lang als je wilt.

3. Sta op en denk eraan om je rug recht te houden. Buig een been iets. Draai een heup naar binnen en druk naar beneden.

Dus waar wacht je nog op? Zeg vaarwel tegen die afterdinner dip en laat beweging je energie geven! Plan na het eten een wandeling in, doe een korte yoga-sessie of dans op je favoriete muziek. Je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken.

Wil je meer pauze-oefeningen proberen?

Probeer NU Pausit vandaag gratis!